SPECIALKOSTYMER – FJÄDRAR-PLYMER
OCH LATEX

Tim Mårtensons Tim´s Time, Feather and fun
Lätta fjädrar och udda former.

En 3-dagars kurs som vänder sig till personal från kostymavdelningar, rekvisitörer eller liknande yrkesområden.

Kursbeskrivning

Många undrar hur man kan fylla 3 dagar med en massa information om fjädrar.
Riktigt så är det ju inte.
Kursen ger dig så mycket mer än så.
Vid tidigare kurser har deltagarna lärt sig VÅGA göra saker och inte låsa sig fast vid att det ”måste” vara  på ett speciellt sätt. Kan lova att ni kommer att gå hem med ett glatt humör, sprudlande energi, egna arbetade saker och med en helt ny syn på det här med fjädrar.

Dag 1 börjas med en presentation av mig och mitt företag, sedan en genomgång av vad för fjädrar som används, från vilka fåglar och inte minst var på fågeln fjädern sitter.
Vilken typ av fjädrar som används till olika arbeten  osv.
Många fjädrar används inte endast i sitt ursprungliga skick, utan arbetas om, behandlas och skärs ned till helt andra former och uttryck.
Vi kommer även under dag 1  att arbeta med de fjädrar som dag 2 skall färgas.

Dag 2
Teoretisk genomgång av färgning och sedan kastar vi oss över kastruller och färgpigment och ser vad vi kan få fram för  färger på de fjädrar vi tidigare ”omformat”.
Dagen fortsätter  med praktiska arbeten. Slipning, strippning, krusning, fjäderfrans sömnad, Marabout arbete, boa tillverkning mm mm. Detta fortsätter vi med dag 3.

Dag 3
Vi tar hand om  de färgade fjädrarna och kör igång med till verkning av olika fjäder arbeten , exempelvis diadem, små hårprydnader, buketter.
Det kanske låter som lite, men dagen kommer att flyga iväg och när vi skiljs åt på slutet kommer ni att ha huvudet och blocken fyllda.
Kursledare: Tim Mårtenssons Tim´s Time och Feather and Fun, lätta fjädrar och udda former.